Nizamettin Aktaş Anadolu Lisesi

Vizyon: Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran analiz ve sentezler yapabilen, bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliğiyle çevrede bölgede ve ülkede etkin ve nitelikli bir model okul olmaktır.

Misyon: Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, sorumluluklarını bilen, mücadeleci, üretken, toplumsal ilişkilerinde başarılı, bilgili, becerili, öz güven sahibi, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen,çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilere sahip, bilgi, teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirmek için; bilgiye hızla ulaşabilen, fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeli olan, pratik problem çözme yetisine sahip, çalışkan, Mustafa Kemal Atatürk´ün büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmektir.

Başarılar: 2022 YKS ile 65, 2023 YKS ile 70 öğrencimiz çeşitli üniversitelerde çeşitli bölümlere yerleşmiştir.

Saatler: Ders başlangıç saati: 08.10, Öğle arası: 12.10-13.00, Ders bitiş saati: 15.20´dir.
Isınma: Kalorifer(Kömürlü)
Yabancı Dil: Birinci Yabancı Dil: İngilizce, İkinci Yabancı Dil: Almanca
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuza 2023-2024 eğitim öğretim yılında yerleşen 9.sınıf öğrencileri için OBP taban puanı 83 olmuştur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2023 YKS sonucunda 70 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler: MASA TENİSİ, SATRANÇ, SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI ve VOLEYBOL TURNUVASI YAPILMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler: MÜNAZARA YARIŞMALARI, BİLGİ YARIŞMALARI, AKIL VE ZEKA OYUNLARI YAPILMAKTADIR.
Proje Çalışmaları: Okulumuz her sene 2204 ve 4006 TÜBİTAK bilim fuarına katılım sağlamaktadır.
Kontenjan Bilgileri: Erkek Öğrenci Sayımız 277, Kız Öğrenci Sayımız 369 olmak üzere toplam öğrenci sayımız 646´dır.

WEB - https://nizamettinaktasal.meb.k12.tr

Adres - Yavuz Selim Mahallesi, Muradiye/Van

Öğretim Şekli :Tam Gün/Gündüzlü(Karma eğitim)

Yerleşim Yeri - Okulumuz Yavuz Selim Mahallesinde yer almaktadır ve ilçe merkezine 2 km uzaklıktadır.

Adres - Yavuz Selim Mahallesi, Muradiye/Van

Ulaşım Öğrenciler için taşımalı eğitimle ulaşım sağlanmaktadır. Bazı öğretmenlerimiz özel araçlarıyla okula gidip gelmektedir. Ayrıca öğretmenlerin özel servisi de vardır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Van merkeze 82 km, ilçe merkezine ise 2 km uzaklıktadır.